طراحی و ساختار
همانطور که در بالا اشاره کردیم، ظاهر گوشی اچ تی سی ام9 با hTC M8 فرق چندانی ندارد؛ در واقع برای گوشیهای سایر کمپانیها هم شاهد این طراحی مشابه بودیم، در این راستا میتوانیم به iphone 5 و iphone 5S با ساختار مشابه اشاره داشته باشیم. اما اچ تی سی سعی کرده برای تشخیص آسانتر پرچمدار 2015اش، تغییرات کوچکی را برای گوشی ام9 در نظر بگیرد. چیزی که بلافاصله با دیدن رنگهای این گوشی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد؛ داشتن رنگ های متفاوت با M8 میباشد. در پرچمدار ام 9، امکان انتخاب رنگهای سیاه، طلایی، خاکستری، نقرهای و در مقدار محدودتر صورتی وجود دارد.قاب پشتی ام 9 به نسبت پرچمدار قبلی اش که صاف و صیقلی بود؛ این بار به صورت فلز سیم خورده طراحی شده و همین باعث شده که در دست سر نخورد و یا خیس بودن و عرق کردن دست در ایجاد لک و اثر انگشت بر روی قاب تاثیر نداشته باشد، بهعلاوه نگه داشتن گوشی را با یک دست، آسانتر ساخته است.

گوشی M8 دارای انحنای بیشتری در قسمت قاب پشتی بود که مشکلاتی مانند قرار نگرفتن تراز بر روی سطح، کاربر را آزرده میکرد. اما در اسمارت فون ام 9 این مشکل هم برطرف شده؛ اگر چه لبههای آن همچنان انحنای ملایمی دارند، اما در قسمت پشتی، تخت بودن این قاب به وضوح قابل دیدن است. همچنین بر روی این بدنه نوارهای پلاستیکی آنتندهی دور قاب را احاطه کردهاند.

لبهی زیرین این گوشی، جای خوبی برای قرار گرفتن اسلات microUSB و جک 3.5 میلی متر هدفون است. بر روی لبهی بالایی هم، پلاستیک شفاف سیاه دیده می شود که در زیر این صفحه، سنسور اینفرارد قرار دارد، این سنسور امکان استفاده از گوشی به عنوان کنترل از راه دور را برای لوازم خانگی صوتی و تصویری فراهم میکند. گوشی M9، همانند برادر کوچکترش، در قسمت بالا و پایینی نمایشگر زبانههای بلندگو قرار گرفتهاند. این زبانههای بلندگو از روزنههای ریزی تشکیل شدهاند که تعداد آنها به 4 ردیف 33 تایی میرسد در حالی که روزنههای M8 برابر با 4×38 بود. در زیر این شکاف، بلندگوهای بوم ساوند « BoomSound» با فنآوری دالبی سوراند قرار گرفتهاند.
بررسیهای ریزتر نشان میدهد که تفاوتهای دیگری هم وجود دارد؛ اگر به قاب پشتی این دو گوشی نگاهی بیندازیم، متوجه تغییر شکل سنسور دوربین اصلی خواهیم شد. دوربین ام9، برخلاف M8 (که دو سنسور دایرهای دارد)، دارای سنسور دوربین مربعی شکل با گوشههای گرد است، همچنین این سنسور تقریبا به اندازهی نیم میلیمتر برجستگی دارد.
تفاوتهای سایز و وزن میان این دو گوشی پرچمدارِ اچتیسی به کمی دیده می شود و تنها بر روی کاغذ آنها را میتوان سنجید، در واقع اگر هر دو گوشی را در دست بگیریم و بخواهیم اندازهی انها را مقایسه کنیم، به نتیجهای نخواهیم رسید؛ تنها دو دهم میلی متر M8 ضخیمتر از گوشی htc ام 9 است. همچنین در مورد وزن این دو، ام9 تنها 3 گرم کاهش وزن پیدا کرده و به 157 گرم رسیده، البته با وجود بدنهی تمام فلزی، این وزن استاندارد و قابل قبول است. یکی دیگر از تغییرات کوچکی که در M9 می توانیم شاهدش باشیم، نقل مکان دکمهی پاور از قسمت بالای گوشی به لبهی سمت راست است؛ به نظر میرسد از دید کاربران هم این کار اچ تی سی درست بوده چرا که در این صورت با هر دو دست به سادگی می توان به دکمه ی پاور دسترسی داشت. بر روی لبهی راست، بالاتر از دکمهی پاور، همچنین کلیدهای کنترل صدا را می توانیم بیابیم، این کلیدهای تنظیم صدا، هم اندازه با دکمهی پاور، به صورت جداگانه طراحی شدهاند، اما برای تشخیص دادن این کلیدها از یکدیگر، دکمهی پاور اندکی زبرتر شده تا تنها با لمس آن بتوان کلیدها را تشخیص داد. بر روی این لبه همچنین اسلات کارتحافظه هم قرار گرفته. لبهی سمت چپ خلوتترین لبهی ام 9 است؛ دقیقا رو به روی درگاه کارت حافظه، بر روی لبهی سمت چپ هم درگاه سیمکارت دیده میشود که این درگاه را میتوان به وسیلهی سوزن مخصوص، باز کرد.

صفحه نمایش و تصویر
اطلاعات و مشخصات ارائه شدهی گوشیهای ام 9 و M8 از جانب سازندهی تایوانی اچتیسی نشان میدهد که اچتیسی برای تغییر نمایشگر پرچمدار جدید 2015 خود خلاقیتی نشان نداده. در واقع میتوان گفت که اچتیسی از سایز صفحهنمایش ام 8 گرفته تا کیفیت تصویرش، راضی بوده و ترجیح داده از همان ویژگیها دوباره استفاده کند، در این مورد تقریبا نصفی از کاربران، با نظر اچتیسی موافق نبودند؛ اما عده ای هم با روی باز از آن استقبال کردند. رزولوشنِ تصویر این گوشی پرچمدار اچ تی سی 1920 × 1080 پیکسل (Full HD) بوده، همچنین نمایشگر هم از نوع سوم سوپر ال سی دی3 «Super LCD3» است که صفحهنمایش Super LCD3 میتواند کنتراست تصویر، عمق و سطح سیاهی رنگها را به خوبی تنظیم کند.همچنین تماشای فیلم بر روی صفحه نمایش 5 اینچی M9 در اتاق تاریک، راضی کننده است چرا که رنگها بدون اُفت کیفیت نشان داده شده و همچنین میزان روشنایی صفحه هم چشم را اذیت نخواهد کرد. طراحان اچتیسی برای محافظت از صفحه نمایش 5 اینچی ام 9 در برابر صدمه و آسیب، از نسل چهارم کورنینگ گوریل شیشهای4 «Corning Gorilla Glass 4» سود بردهاند.
نمایشگر ام9 با تراکم پیکسلی 441ppi (در حالی که تراکم پیکسلی iPhone 6 برابر با 326ppi است) به دلیل کاهش بازتاب نور برای دیدن تصاویر در زیر نور مستقیم خورشید، میتواند مناسب باشد. با این نتایج میتوان گفت این گوشی مناسب برای چک کردن نقشههای گوگل یا خواندن متون در حال راه رفتن در یک روز آفتابی است.

سختافزار و عملکرد

مهم ترین تغییرات اساسی را میتوان در قسمت سختافزار دید؛ طراحان اچتیسی سعی کردهاند تا از نسل جدیدتر پردازنده برای موبایل اچ تی سی ام 9 سود ببرند. اچ تی سی m8، از پردازنده ی کوالکام اِسنَپدراگون 801 «Qualcomm Snapdragon 801» بهره میبرد، اما این بار در گوشی ام9، ما شاهد عملکرد مناسب همین پردازنده از نوع 810 با قدرت پردازشگر بیشتری هستیم. این پردازنده ی 64 بیتی، هشت هسته ای بوده که از دو پردازنده ی کورتکس «Cortex» تشکیل شده اند، این دو پردازنده یعنی Cortex-A57 و Cortex-A53، سرعت پردازشی برابر با 2.0 و 1.5 گیگاهرتز از خود نشان می دهند. همانطورکه میدانید این پردازنده با سرعت تعیین شده، یکی از بهترین پردازشگر های گوشی و همچنین هسته های آن به نسبت M8 دوبرابر است که اچ تی سی برای پرچمدار 2015 جدیدش به کار برده است. اسنپدراگون 810 با استفاده از یک معماری حرفهای «big.LITTLE ARM» که پردازندههای بزرگ و کوچک در کنارهم قرار گرفتهاند، طراحی شده؛ در واقع پردازنده ی کم قدرت تر Cortex-A53 با فرکانس 1.55 گیگاهرتزی، با یک پردازنده ی پر قدرت Cortex-A57 با فرکانس تقریبا 1.96 گیگاهرتزی از همان چیپست جفت می شود. از مزایای جفت شدن پردازنده ها، جدا از افزایش قدرت و پردازش دادهها، میتوان به گزینه های بهرهوری انرژی باتری هم اشاره کرد.
بسیاری از کارهای معمول گوشیهای هوشمند مانند برقراری تماس، ارسال متن، گوش دادن به موسیقی و فهرست وب، پردازش و قدرت زیادی نیاز ندارد و تنها باتری در این موارد باید پاسخگو باشد؛ پس از یک پردازندهی معمولی میتوان در این گزینهها بهره برد. اما پردازنده را در انجام بازی و یا برنامههای سنگین تر باید مورد بحث قرار داد؛ دو پردازنده ی 4 هسته ای HTC M9 به خوبی میتوانند در پردازش حرفهای برنامه ها سنگین، عملکردی قابل قبول داشته باشند.
تراشه ی اسنپدراگون در این گوشی همراه با رم 3 گیگابایتی می توانند عملکرد بهبود یافتهتری از خود نشان دهد، همچنین حافظه داخلیاش هم که به 32 گیگابایت باید میرسد، فضای استانداری برای ذخیره کردن فایل های مولتی مدیا و یا برنامه ها در اختیار شما قرار خواهد داد؛ برخلاف سامسونگ گلکسی S6 و یا iPhone 6 که اسلاتی برای کارت حافظه بر روی بدنه دیده نمی شود، در ام 9 امکان تقویت حافظه تا 128 گیگابایت وجود دارد. همچنین کاربر میتواند در صورت نیاز با فعال کردن اکانت شخصی، تا 100گیگابایت از فضای ذخیره سازی ابریِ گوگل درایو هم سود ببرد.
بازی و پردازشگر گرافیکی

عملکرد کارت گرافیکی و اجرای بازی برای شما تا چه حد اهمیت دارد؟ آیا پردازندهی قدرتمند اسنپدراگون 810 و پردازشگر گرافیکی آدرنو 430 «Adreno 430»، می توانند برنامه و بازیهای سنگین را با سرعت بالا پردازش کنند؟ اچ تی سی ام 9 با برخی از بازی های سنگین در Google Play تست شده که نتایج آن میتواند برای طرفداران بازیهای گرافیکی جذاب باشد. در بازی مانند (Asphalt and Real Racing 3) که نیاز به گرافیک بالا دارد، نمی توان هنگ کردن صفحه را چه در هنگام راهاندازی و چه در حین اجرای آن دید، اما در واقع پرچمدار قبلی (M8)، در اجرا کردن این بازی تا حدودی عاجز بود. اما در حین بازی، چیزی که توجه ما را به خود جلب کرد، داغ شدن قاب پشت گوشی، محل قرار گیری پردازندهها بود. اگرچه برای گوشی تمام فلزی، داغ شدن کمی عادی است اما اگر از این بگذریم، باز هم انتظار میرفت تا ام 9 کمتر گرم شود. خوشبختانه با نسخهی جدید نرمافزار آن، این مشکل تا حدودی کاهش پیدا کرده.
نگاهی به آزمون های بنچمارک
بعد از بررسی ویژگیهای ظاهری و سختافزار، سراغ اعداد و ارقام رفتیم. با نگاهی به آزمونهای انجام شدهی ام9، توانستیم به نکات جدیدی دست پیدا کنیم. برای تست 3DMark، طوفان یخ نامحدود «Ice Storm Unlimited» لازم بود ابتدا در منوی تنظیمات گوشی، مصرف بهینهساز باتری «Power Saver» را فعال کنیم که رتبه ی One M9 عددی در حدود 15.602 بود. اما هنگامی که حالت مصرف بهینهساز باتری را غیر فعال کردیم متوجه بالا رفتن این رتبه تا حدود 21.625 شدیم، در واقع ما فهمیدیم که این حالت بهینهسازی باتری، تاثیر بالایی در کاهش مصرف شارژ دارد. همین داستان در مورد آزمون گیک بِنچ 3 «GeekBench 3» هم مشاهده شد؛ در این تست هستههای پردازنده را مورد بررسی قرار دادیم، که نمرهی پردازندههای 2.0 و 1.5 گیگاهرتزی، به ترتیب 2.268 و 3.545 بود، این در حالی است که نتایج بسیار شبیه به آزمون بررسی چیپست گرافیکی، اِپیک کیتادِل «Epic Citadel» در حالت فعال بودن بهینهسازی باتری بود. اگر نتایج این آزمون ها را با گوشی قبلی اچتیسی یعنی M8 مقایسه کنیم، متوجه کمتر بودن امتیازات M8 خواهیم شد؛ در واقع بالاتر بودن رتبه ی ام9 از قدرتمندتر بودن سخت افزار آن حکایت دارد. البته از پردازنده کوالکام Snapdragon 810 همین انتظار را داشتیم.
در تست بعدی، ما به جای مقایسه ی اچ تی سی M8 با ام 9، از یک گوشی دیگر (سامسونگ Galaxy S5) با پردازنده ی مشابه با ام8، Snapdragon 801 استفاده کردیم، پردازنده ی پرچمدار 2015 اچتیسی، همچنان 20 تا 25٪ سریعتر از گلکسی S5 بود.

بلندگوهای معروف
یقیناً یکی از سازنده هایی که به اسپیکرهای گوشی های پرچمدارش توجه دارد، اچتیسی می باشد؛ اکثر کمپانیهای دیگر ترجیح میدهند ایدههایشان را بر روی سایر ویژگی های گوشی متمرکز کنند. شاید یکی از دلایلی که کاربران شیفتهی گوشی های اچتیسی شدهاند، کیفیت صدا و شفافیت آن است؛ طبق آمار حدوداٌ 50 تا 60 درصد از افراد با گوشی موبایل به موسیقی گوش می دهند، پس میتوان گفت hTC با بلندگوهای حرفهای توانسته نظر اکثریت کاربران را به خود جلب کند. همانطورکه در طراحی به آن اشاره کردیم، در قسمتهای بالا و پایین صفحهنمایش، زبانههای بلندگو قرار گرفتهاند. در زیر این زبانهها هم، بلندگوهای بوم ساوند «BoomSound» با فن آوری دالبی سوراند وجود دارند. این بلندگوهای بوم ساند برای اولین بار در گوشی ام9 تعبیه شدهاند، البته قبل از این هم در نسلهای پیشین شاهد استفاده از فناوری بیتس آدیو «Beats Audio» بودیم، اما این فناوری جدید به مراتب میتواند شفافیت صدای بیشتری را برای پخش موسیقی ایجاد کند؛ در واقع برای پخش صدا، گوشی ام9 را میتوان بالاتر از سامسونگ گلکسی S6 و آیفون 6 دانست. برای ام9 حتی قابلیت اکولایزر «Equalizer» به صورت پیش فرض در نظر گرفته شده که با این امکان، بسته به محتوای در حال اجرا مانند فیلم و یا موسیقی، حالت های پخش صدا تغییر پیدا خواهند کرد.
علاوه بر بلندگو، اچ تی سی حتی کیفیت بالایی برای هدفون های گوشی هم ایجاد کرده تا کاربر در حین گوش دادن به موسیقی، تجربه ای شیرین داشته باشد.
رابط کاربریSense 7 و اندروید 5

اچ تی سی برای گوشی پرچمدارش از سیستم عامل اندروید لالی پاپ 5 بهره برده و همچنین برای پوشش آن، رابط کاربری سِنس 7 «Sense 7» را مورد استفاده قرار داده است. این رابط کاربری که ساده و حرکت در بین منوهای آن روان است؛ یکی از محبوبترین رابطهای کاربری گوشیهای اچتیسی است. از بهترین ویژگیهای جدید در رابط کاربری سنس 7، باید به سنس هوم «Sense Home» اشاره کرد. وقتی که در مورد این ویژگی شنیدیم، ابتدا فکر میکردیم بیشتر پیچیده و مبهم باشد تا اینکه بتواند برای آسانتر کردن دستیابی به برنامه ها کمک کند؛ اما کار با آن، خلاف تصورمان را ثابت کرد. چرا شما برنامههای موجود در homepage را تغییر می دهید؟ خب پر واضح است، این برنامهها بستگی به نیاز شما دارند. صفحهی homepage (یا همان Sense Home) در رابط کاربری سِنس 7 محل قرار دادن برنامه های مهم و ضروری برای دسترسی آسانتر است، در اینجاست که مفید بودن برنامهی Sense Home خود را نشان می دهد. ویجتهای موجود در Sense Home را میتوان با استفاده از پوشههای میانبر، بسته به محلی که هستید انتخاب کنید، اگر شما در خانه اید، نیاز به پوشهای دارید که برنامههایی مانند برنامهی کنترل، Netflix و یا سرویس پخش آهنگ اسپاتیفای «Spotify» در آن باشند در حالی که در محیط کار ممکن است پوشهی میانبرِ برنامههای تقویم یا ایمیل مفیدتر باشد. میانبر سوم هم به بیرون از خانه تعلق دارد و در آن میتوان برنامههای نقشهی گوگل و دیگر برنامههایِ مفید سفر را یافت.
از صفحهی قفل گرفته تا فونت و سایز کلمات را میتوان با گزینهی تم تغییر داد و بسته به سلیقهی خود آن را سفارشی کرد. چند تم در منوی تنظیمات آن از پیش نصب شده، همچنین میتوان تمهای بیشتری را هم دانلود کرد. نکتهی جالبی که این بار در سنس 7 شاهدش هستیم، امکان ساخت تم شخصی است، کدام عکس را برای صفحهی قفل بیشتر دوست دارید؟ رنگ فوت و سایز را به دلخواه خود طراحی کنید و یا ایکونها را با شکل های زیبا بسازید و حتی تم ساخته شده را با افراد دیگر به اشتراک بگذارید!
یک برنامهی جدید که همراه با سنس 7 در گوشی ام 9 وجود دارد، «Cloudex» نام گرفته. این ویژگی میتواند تصاویر ذخیره شده ی شما را روی گوگل درایو، Dropbox، فیسبوک یا فلیکِر «Flickr» نشان دهد و یک گالری کوچک برای شما درست کند. از ویژگیهای جدید این رابط کاربری که سبب جذاب تر شدن آن شده ، کنترل با حرکات لمسی است؛ به عنوان مثال میتوان با سه حرکت لمسی انگشت به اتصال DLNA دسترسی داشت و یا همچنین با دوبار ضربهزدن به نمایشگر، قفل صفحه باز خواهد شد. قابلیت جدید کنترل هوشمند، یکی از برنامه های جذاب برای One M9 است که امکان کنترل کردن از راه دور هر نوع وسیلهی خانگی، از تلویزیون گرفته تا سیستم صوتی با استفاده از بلستر مادون قرمز (که بر روی لبه ی بالای گوشی قرار دارد) را میدهد. این برنامهی کنترل بر روی هر صفحهای قابل اجراست و در واقع همواره بر روی نمایشگر دیده میشود. حالت کودک «Kid Mode» همانطور که از نام آن پیداست، با قفل کردن برخی از برنامهها، محدودیتی برای کودکان ایجاد میکند. شما میتوانید برنامههای قابل دسترسی با حالت کودک را انتخاب کنید؛ به عنوان مثال با انتخاب برخی از بازیها یا فیلمهای کودکانه، به کودک اجازه ی دسترسی به برنامههای مهم را ندهید و از حذف شدن برخی اطلاعات ضروری جلوگیری کنید. برنامه ی موسیقی «HTC Music App» به صورت اختصاصی برای گوشیهای اچتیسی طراحی شده. برخلاف برنامه ی گوگل پلی «Google Play» که به صورت انلاین میتواند موسیقی، فیلم، کتاب، نرمافزارهای کاربردی و بازیها را پخش کند، این برنامهی موزیک اچ تی سی همچنین به شما اجازهی پخش محتوا و به صورت همزمان ذخیرهی آن بر روی گوشی و یا سرور رسانهای مانند کامپیوتر خانگی را هم میدهد.

اتصال و ارتباط
برخلاف اپل 6 و یا سامسونگ Galaxy S6 که پورت microSD بر روی بدنهی انها دیده نمیشود، اچتیسی تصمیم دارد تا با ارائهی اسلات کارت حافظه microSD، حافظهی داخلی 32 گیگابایتی گوشی را کاملتر کند. این اسلات، یک ایدهی مفیده برای دوستاران سفر و گردش است تا برای ذخیرهی کولهباری از عکس و فیلم، محدودیت نداشته باشند. اگر حافظهی ذخیرهسازی بیشتری لازم دارید می توانید حتی از فضای ابری هم سود ببرید، فضای ابری Google Drive که اچتیسی به صورت رایگان تا دو سال در اختیار کاربران قرار داده، در حدود 100GB است.

گذشته از آن، طبق معمول دو باند (802.11 a/b/g/n/ac) Wi-Fi با Wi-Fi مستقیم، Hotspot، پشتیبانی از NFC، DLNA و MHL 3.0 برای اتصال به تلویزیون از طریق کابل، برای ام9 تعریف شده اند. همچنین M9، جدید ترین استاندارد بلوتوث 4.1 برای جفتشدنِ کمتوان با دستگاههای دیگر مانند بلندگوهای بلوتوثدار و یا مونوپاد (چوب سلفی) را داراست. در این جا دوباره میتوان به بلستر IR (مادون قرمز) برای کنترل تلویزیون و سایر وسایل صوتی و تصویری اشاره داشت. با اتصال هدفون (همراه با گوشی در جعبه) رادیو را هم میتوان گوش داد و در مواقع ضروری از اخبار جدید سود برد. این گوشی میتواند از از شبکههای 2G,3G,4G پشتیبانی کند، بهعلاوه پورت میکرو USB هم دارد، از این قرار با دل گرمی میتوان گفت با خرید گوشی، فهرست کاملی از ارتباطات را خواهیم داشت.
فناوری حذف نویز فعال «Active noise cancellation» به وسیله ی یک میکروفن اختصاصی میتواند کیفیت تماس و مکالمه را بالاتر ببرد. این میکروفون در یک قطار پر سروصدا و خیابانی که در آن باد میوزید، تست شده؛ خوشبختانه در این شرایط هم صدا واضح و شفاف بود؛ نا گفته نماند نویز پس زمینه شنیده میشود اما تا حدی کاهش پیدا کرده که آزار دهنده نباشد، در واقع صدای فرد بیشتر و پر واضح خواهد شد.
دوربین
در آخر اگر سراغ دوربین گوشی برویم، موضوعات زیادی برای بحث خواهیم یافت اما به شرح مختصری از ویژگی های جدید آن بسنده میکنیم. دوربین M9 یک سنسور 20.7 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی دارد، در حالی که گوشی iPhone 6 سنسورش تنها 8 مگاپیکسل است. یکی از موارد نا امید کننده در دوربین اصلی ام 9، نبود تثبیت کننده تصویر نوری یا همان OIS (optical image stabilisation) است؛ بیشک در عکاسی با نور کم، جایخالی لرزشگیر اپتیکال را میتوان حس کرد.
اما اول اجازه دهید نگاهی به برنامه دوربین داشته باشیم؛ این دوربین با رابط کاربری آسانِ سنس 7 همراه شده و میتوان گفت در قسمت ورود به برنامهی دوربین با منوی آشنایی که در M8 هم دیدیم، روبهرو خواهیم شد. در این منو حالتهای مختلف عکاسی از جمله حالتهای پیشفرض عکاسی (حالت اتوماتیک)، عکاسی در شب، پانوراما panorama»، تنظیمات دستی، حالت بوکه «Bokeh»، چهار عکس برداری با یک شاتر «Photo Booth»، عکاسی HDR، تصویر برداری با دوربین اصلی و جلو به صورت همزمان «Split Capture» و عکاسی ماکرو «Macro photography» را میتوان یافت. چند ترفند دیگر هم برای داشتن تصاویر حرفهای در برنامهی دوربین گنجانده شده، ویرایشگر اِفاِکس «FX Editor»، قاب عکس و افکتهای زیبایی برای حرفهای کردن تصاویر دارد. همچنین در اخر اپلیکیشن اچتیسی زو «HTC Zoe» میتواند یک فیلم کوتاهِ جذاب و سرگرمکننده را از تصاویر انتخاب شده تهیه کند. تمام این ویژگیهای خوبِ دوربین در کنار سرعت بالای شاتر، عملکرد راضی کنندهای ارائه داده؛ سرعت دوربین برای عکاسی را میتوان به عنوان یکی از مزایای ام 9 مدنظر قرار داد.


قابلیت دوبل اِکسپوسِر «Double Exposure»، امکان مخلوط کردن اجزای دو عکس را فراهم میکند؛ مثلا افتادن برگ از درختان و یا حباب دمیده شده را با ترکیب عکسایی دیگر از کودکتان، زیباتر خواهد کرد.
اگر به خاطر داشته باشید، دوربین اصلی M8 کیفیت 4 اولتراپیکسلی داشت، طراحان اچتیسی این بار قصد استفاده از این سنسور را در دوربین ثانویهی ام 9 دارند، البته بدون داشتن قابلیت فوکوس خودکار. دوربین ثانویه که دارای دیافراگم f/2.0 است، عکسهایی با شفافیت قابل قبول و با وضوح بالا ثبت میکند، از این رو میتوان آن را به دوستداران تصاویر سلفی پیشنهاد کرد. بهعلاوه با سرعت 30 فریم بر ثانیه قدرت فیلمبرداری بالایی دارد. فیلمبرداری M9 هم میتواند به دل بنشیند، دوربین اصلی قابلیت ضبط ویدئوی 4K را دارد اما در مدت زمان محدود تقریبا 6 دقیقه، همچنین فیلمبرداری آهسته «slow-motion» و یا «Fast FHD» با تعداد 60 فریم، از دیگر ویژگیهای فیلمبرداری است. همچنین قابلیت جالبی که برای دوربین تعریف شده، امکان تصویر برداری در هنگام فیلمبرداری است تا لحظات را به صورت فیلم و عکس ذخیره کنید.
طول عمر باتری
همانطور که اشاره شد، کوالکام ادعا دارد که به دلیل طراحی هستههای بزرگ و کوچکِ اسنپدراگون 810 «big.LITTLE »، بهرهوری در انرژی هم بالاتر رفته و باتری دیرتر دشارژ خواهد شد؛ پس منطقی است که انتظار شارژ دهی بالاتری داشته باشیم، جدا از آن، اندازه ی باتری M9 اگرچه از M8 کوچکتر است، اما ظرفیت 240mAh بیشتر شده (2840 میلیآمپر) ، در حالی که باتری M8 ظرفیتِ 2600 میلیآمپر دارد.

برای آزمودن باتری، بیاید با پخش فیلم طبق تعریف شرایط استاندارد (روشنایی صفحه 50٪ ، ویدیو با کیفیت یکسان، تا زمان اتمام باتری) عمل کنیم و آن را با باتری گوشی های Galaxy S5 و iPhone 6 Plus مورد بررسی قرار دهیم. باتری ام 9 توانست تا 10 ساعت فیلم را به خوبی پخش کند در واقع تنها چند دقیقه بیش تر از M8 و کمتر از دو گوشی دیگر (Galaxy S5 و iPhone 6 Plus) بود. همچنین در تست باتری GeekBench 3، باتری ام 9 رتبهی 2072 (3 ساعت و 43 دقیقه) را برای پخش فیلم به دست آورد در حالی که باتری سامسونگ S5 نمرهی 2731 (4 ساعت و 43 دقیقه) و آیفون 6 پلاس رتبهی بالاترِ 3155 (5 ساعت و 15 دقیقه) را از آن خود کردند.
با این نتایج میتوانیم بگوییم باتری ام 9 برای استفادهی فشرده در یک روز راضی کننده است؛ به عنوان مثال یک ساعت جهت یابی گیرنده، سه ساعت استفاده از مرورگر وب (3G و 4G)،یک ساعت پخش ویدئو و دو ساعت اجرای بازی سنگین و سایر کارهای فشرده، شارژ باتری را در 13 ساعت به 0٪ می رسانند.
نظر نهایی
نسخهی بالای اسنپدراگون، اندروید لالی پاپ 5.0 و رابط کاربری سنس 7 به همراه صدای فراگیر اختصاصی شرکت HTC دالبی BoomSound، کیفیت صفحه نمایش خوب و بدنه ی آلومینیومی زیبا، همگی بر روی کفهی ترازو به نفع HTC M9، سنگینی میکنند. اچ تی سی همیشه سعی دارد تا از فناوریهای عجیب و غریب برای گوشیهای خود استفاده کند، برای همین نباید از به کار بردن دوربین سلفی 4 اولتراپیکسلی تعجب کنیم. تلفیق رابط کاربری سنس 7 به همراه اندروید 5 تجربهای آسان و شیرین را برای کاربر فراهم میکند. پرچمدار 2015 اچتیسی که توانست تا حدی قدرت بازار را در دست گیرد با گوشیهای ایفون 6 و گلکسی اس 6 برابری میکند که نقاط قوت آن را طراحی آلومینیومیِ باکیفیت و همچنین پردازندهی آن، تشکیل می دهند. این گوشی در رنگهای و زیبا متفاوت با نسل قبلی ارائه میشود که جذابیت بیشتری برای جوانان دارد. در آخر باید بگوییم اگرچه M9 در مقایسه با M8 چیز زیادی برای گفتن ندارد اما در واقع این گوشی ویژگیهای M8 را کاملتر و حرفهایتر کرده است.

› طراحی فوق العاده و با دوام
› دوربین قوی 4 اولترا پیکسلی
› پردازنده سریع
› بهترین بلندگوی بوم ساوند

› باتری نسبتا ضعیف
› نداشتن لرزشگیر اپتیکال در دروبین اصلی